top of page

Wat kindercoaching voor mij betekent


Dit filmpje laat zo mooi zien wat oplossingsgericht kindercoachen voor mij betekent. Elke keer als ik dit filmpje zie raakt het me.

Wij als ouders, opvoeders of leerkracht willen graag zien dat het kind ander gedrag laat zien, niet meer bang of faalangstig is. We willen het kind gelukkig zien, vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen. Een verandering is een proces in het kind zelf. Er komt een echte verandering op gang als het kind er het voordeel van inziet. Als het kind niet wil, er het nut niet van in ziet om te veranderen, dan komt die verandering niet tot stand. Als het kind vrijheid,veiligheid en acceptatie voelt kan het keuzen maken vanuit zijn 'innelijk' zelf. Zo kan het kind ook accepteren 'wat is'.

Als kindercoach is het mooi om d.m.v inlevingsvermogen en verbinding die interventies aan te bieden om het kind te stimuleren zijn of haar 'voordeel' te zien. Weer dichter bij zijn 'innerlijk zelf' te komen. Op het moment dat dat gebeurt............geeft mij een gevoel van vreugde en verbondenheid. Zo kan het kind zijn/haar rugzak vullen met 'gereedschap' wat hij/zij zelf kan gebruiken.

Dit is gewoonte 1 van de 7 gewoonten van Covey (zie de boom)."Wees pro-actief', je bent de baas over je eigen leven. Je kan zelf dingen veranderen, het is je eigen keuze!!! Aan het einde van het filmpje zie je de giraf bij de deur staan. "De taal van het hart"...........is dit toeval ??

 

recent
bottom of page