top of page

Jong Talentenspel   11 jaar tot 99 jaar

Weet jij wat je talenten zijn en hoe je ze kan inzetten?

Het Jong Talentenspel kan jongeren helpen om keuzes te maken, keuzes die belangrijk voor ze zijn. Het geeft inzicht in belangrijke thema’s in hun leven. Het helpt ze ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen.

                                              Hoe werkt het ?

Het is een bewustwording spel, je werkt niet vanuit je hoofd, maar vanuit je innerlijke bron.  Het is voor jongeren vanaf 11 jaar tot 99 jaar. Een ontdekkingsreis vanuit een positieve benadering. De speler heeft  de teugels in eigen hand en is de baas over zijn eigen koninkrijk. Het spel bevat 2 spelborden. De speler zoekt zelf zijn 10 talenten uit met behulp van de talentenkaartjes, die verwijzen naar de archetypen. Ze maken kennis met hun talenten en gaan ermee in gesprek.  Aan de hand van de groei- en thema kaarten verkennen ze hun belangrijke thema’s. Het spel eindigt met een soort talentenopstelling, waarbij de talenten met elkaar in verband worden gebracht  en de samenwerking tussen de talenten duidelijk wordt. De rollen van de talenten worden ontdekt en er ontstaat meer inzicht in het ontwikkelingspad van de speler/jongere. Tot slot wordt een missie/wensdroom uitgesproken samen met twee concrete doelen. Het spel wordt gespeeld in enkele sessies van 2,5 uur, ook de ouders worden erbij betrokken.

                                              Toepassing

Jong Talent kan op verschillende manieren worden toegepast. Het kan worden ingezet bij (school)keuzes, (groei) thema's, interesse- en talenten ontwikkeling, (leer) problematiek, verwerking, faalangst, alleen zijn, pesten enz. Het spel wordt één op één gespeeld onder begeleiding van een  gecertificeerd jong talentencoach. Ook op scholen kan het ingezet worden, individueel of in groepjes (workshops) 

                                             Spelontwikkelling

Jong Talent is ontwikkeld door Ofkje Teekens (kinder-onderwijsspecialist, coach, Willem Hanhart (ontwerper, coach en Willem Glaudemans (auteur, trainer)  Meer informatie over het spel: www.jongtalentenspel.nl

           

bottom of page