top of page

Bezinningsdag voor het VO

Ik vind het heel belangrijk dat leerlingen in het VO naar zich zelf leren kijken: Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik? Pas dan kan je eigen keuzen maken, zoals schoolkeuze of profiel keuze. Een keuze waar je zelf achter staat en niet je ouders, vrienden of social media. 

 

Leren luisteren naar je zelf en leren luisteren naar de ander, best moeilijk!! Luisteren is een van de vier belangrijkste vormen van communicatie samen met lezen, schrijven en praten. Maar helaas geen vak Luisteren op school, we lopen het snel voorbij.

Het is moeilijk om een bezinningsdag te organiseren waarbij de leerlingen betrokken blijven. Uit ervaring heb ik gezien dat ze echt wel een stukje bezinning willen. Als je het op een 'andere' manier brengt wordt het interessant! Door het jong Talentenspel in te zetten, maken leerlingen op een speelse manier kennis met hun onderbewuste en ontmoeten ze hun (verborgen) talenten. Door met verschillende workshops te werken komt er dynamiek in de dag, maar ook door individueel, in tweetallen en in groepjes te werken houden we de dag boeiend. Twee workshops kunnen door docenten zelf gegeven worden zodat zij ook betrokken worden bij de bezinningsdag. 

Door op de folder te klikken komt er meer informatie. U kunt altijd vrijblijvend contact zoeken door te mailen of te bellen.

foto bezinningsdag.jpg

Klik op de folder voor meer informatie

De 4 workshops

met als rode draad de vier psychologische typen van Jung: voelen, intuïtie, doen en denken

1. Open je schatkist

    Ontmoet je talenten vanuit je hart met het jong                          Talentenspel.

2. Kijken vanuit je eigen kleur

     Schrijf je eigen levensdoel aan de hand van je eigen                 kwaliteiten/talenten en vaardigheden

3. De kleur van de ander tevoorschijn luisteren

     Jij vertelt...ik luister!

4. Samenwerken door kleur te respecteren

     Eindopdracht: schrijf een visie/missie van                                   een bedrijf, club, onderneming enz.

bottom of page